Neem een kijkje in het programma van bezoeken met gids aangeboden door de Diensten van Toerisme en verenigingen en ontdek de schatten van het erfgoed van de Champagne, de Marne.

Raadpleeg regelmatig de programma's van bezoeken op de websites van de Diensten voor Toerisme en vergeet niet vooraf te reserveren!

Châlons-en-Champagne

Vrij bezoek of rondleiding met gids langs het erfgoed van de stad Châlons-en-Champagne (vakwerkhuizen, prachtige herenhuizen, religieus erfgoed, kelders van Joseph Perrier...), stad van Kunst en Geschiedenis.
Schat van religieuze architectuur, romaans en gotisch, het water en het groen dragen bij tot de charme van Châlons, prefectuur van de Marne en de regio Champagne-Ardenne.
Organisatie van daguitstappen voor groepen voor verschillende thema's.

Dienst voor Toerisme van Châlons-en-Champagne - Tel.: 03 26 65 17 89 - accueil@chalons-tourisme.com
www.chalons-tourisme.com


Epernay

Vrij bezoek of bezoek onder leiding van een gids van Epernay en met name de majesteitelijke Avenue de Champagne, de wijk van de huizen voor de productie en handel in Champagnewijn (met bus, toeristentrein of te voet).
Tijdens het bezoek kunt u ook ontdekken: het gemeentehuis dat in 1858 is gebouwd, het theater Gabrielle Dorziat, dat in 1902 is geopend, de kerk Notre-Dame uit de zestiende eeuw en de monumentale poort Saint-Martin uit de zestiende eeuw.
Bezoek mogelijk in doventaal (Franse versie).

Dienst voor Toerisme van Epernay en de regio - Tel.: 03 26 53 33 00
tourisme@ot-epernay.fr - www.ot-epernay.fr


Esternay

Vrij bezoek of bezoek onder leiding van een gids langs "de route langs de wasplaatsen" in Esternay. Over drie uitgezette wandelroutes van elk 5 km kunt u tal van openbare en private wasplaatsen ontdekken die zijn gerestaureerd en geherwaardeerd.

Dienst voor Toerisme van Esternay - Tel. : + 33 (0)3 26 80 27 07
si.esternay@wanadoo.fr - www.esternay-tourisme.com


Hautvillers

Vrij bezoek of bezoek onder leiding van een gids langs het erfgoed van het dorp Hautvillers. Klein, traditioneel en schilderachtig dorp in het natuurpark van de Montagne de Reims, in het hart van de wijngaarden (merk de bijzondere 140 uithangborden van smeedijzer aan de voorgevels van de huisjes op, kleine steegjes die u ter voet kunt doorlopen), Hautvillers dankt zijn bekendheid aan de Dom Pérignon, die fundamentele uitvindingen deed, zoals het combineren van druiven van verschillende streken. Hautvillers is sinds 1981 een "historische site en monument" die benaming "Bakermat van de Champagne" draagt.
Na de rondleiding kan er champagne worden geproefd.

Association Les Amis d’Hautvillers - Tel.: + 33 (0)3 26 57 06 35
contact@hautvillers.fr - www.hautvillers.fr
Dienst voor Toerisme van Hautvillers - Tel.: + 33 (0)3 26 57 06 35
info@tourisme-hautvillers.com - www.tourisme-hautvillers.com
 

Montmirail

Vrij bezoek of rondleiding met gids langs het erfgoed van de stad Montmirail. De stad Montmirail kijkt uit over de vallei van Petit-Morin. Dit stadje, dat reeds lang vóór de Gallische tijd bewoond was, draagt nog steeds de sporen van de verschillende tijden. Tijdens het bezoek ontdekt u de overblijfselen van de omwalling en de torens, en ook hier en daar standbeelden waarvan sommige uit 1618.
Rondleiding langs « de route van de standbeelden »: deze route is geheel gewijd aan de talrijke standbeelden die we in de stad vinden. Hij maakt ook gebruik van de straatjes van het oude stadscentrum en de overblijfselen van de omwalling.


Syndicaat voor Initiatief voor Montmirail en omgeving
Tel: + 33 (0)3 26 81 40 05 - contact@montmirail-tourisme.eu
www.montmirail-tourisme.eu
 

Reims

Vrij bezoek of rondleiding met gids in de stad Reims, Stad der Kroningen en/of ontdekking van één of meerdere monumenten die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Er zijn ook andere bezoeken mogelijk, zoals de Gallo-Romeinse Cryptoportiek of een themaroute door de stad: ontdekking van de parken en tuinen, Reims en de Art Deco, de Grote Oorlog, de orgels van Saint Remi…


Dienst voor Toerisme van Reims - Tel.: + 33 (0)3 26 77 45 15
visit@reims-tourisme.com - www.reims-tourisme.com
 


Sainte-Ménehould

Vrij bezoek of rondleiding met gids in de stad Sainte-Ménehould, met een toer door de stad over de rivier met een waterfiets (van mei tot oktober) en themabezoeken (Valmy...).

Dienst voor Toerisme van Pays d’Argonne Champenoise
Tel: + 33 (0)3 26 60 85 83 - tourisme@argonne.fr - www.argonne.fr
 


Sézanne

Vrij bezoek of rondleiding met gids langs het erfgoed van de stad Sézanne. Sézanne draagt de sporen van het verleden en biedt zeer mooie wandelingen. Het is een ontdekking van 10 eeuwen geschiedenis: De Saint-Denis-kerk, de hal Style Baltard, de schaduwrijke promenades, de overblijfselen van de torens en muren, de straatjes... Capaciteit: 30 pers.

Dienst voor Toerisme van Sézanne en de regio - Tel.: + 33 (0)3 26 80 54 13
tourisme.sezanne@wanadoo.fr - www.sezanne-tourisme.fr