De Côte des Blancs is de wieg van de Chardonnay. De beroemde dorpjes die we hier vinden zijn gebouwd als een amfitheater tegen de flanken van de heuvels. De hellingen van de Sézannais stralen een landelijke wijnbouwcharme uit. Vertrek vanuit Épernay of Villenauxe-la-Grande, langs deze route liggen talrijke belangrijke historische getuigenissen.

Van Épernay tot Vertus, leunt de Côte des Blancs, gelegen in noord-zuid-richting, tegen het plateau van Brie. Uw tocht begint bij Épernay met het beklimmen van de bekende Avenue de Champagne, waar de meest prestigieuze namen elkaar opvolgen. Om de Mont Bernon heen rijdend via Chouilly, daalt u terug af naar Pierry (kasteel, bewaarruimte en kelders uit de XVIIIe eeuw) ontdekt u de kerk van Chavot-Courcourt (XIIe eeuw), een eilandje te midden van een oceaan van wijngaarden.

Bezoek ook Chantemerle, en Villenauxe-la-Grande, beroemd om zijn keramiek en aardewerk. De oude huizen van de oude stad en de Saint-Pierre Saint-Paul-kerk met het majestueuze koor vormen een aangename afsluiting van uw tocht.
 

 

DE ROUTEBESCHRIJVING BEKIJKEN +

U zult ook ontdekken:

- De reuzenfles (8,50 m) van Cramant
- het gehucht Avize versierd met fresco's
- Ogermet zijn "museum van tradities, liefde en Champagne" 
- het "Wijngaard - en wijnmuseum" van Mesnil-sur-Oger

- de staatjes, fonteinen en de Siant-Martin kerk van Vertus
- het national herdenkingsmonument voor de Overwinning van de Marne met een uitzichtspunt over de vallei van de Petit Morin 
- Sézanne, middeleeuwse stad
- het bos van de Traconne