Meer dan 450 km groene wegen strekken zich voor u uit in de streek en zorgen dat u de gevaren van de grote wegen kunt vermijden.
Trek er een hele of halve dag op uit met het gezin of vrienden om het lokale erfgoed en de weelderige natuur te ontdekken!

Het regionaal keurmerk

De Champagne op de Fiets en de Ardennen op de Fiets stellen u een netwerk voor van meer dan 450 km groene wegen door de streek en zorgen dat u de gevaren van de grote wegen kunt vermijden.

Dit netwerk, dat nog voortdurend wordt uitgebreid, is voornamelijk aangelegd op de jaagpaden langs de vele kanalen en waterlopen van de streek, of het tracé van voormalige spoorwegen.

Van de Meanders van de Maas, door de Ardennen, tot de dijken van het meer Lac du Der en de meren van het bos Forêt d'Orient, door de Marne-vallei "tussen Champagne en Bourgogne", worden u talrijke mogelijkheden geboden om de afwisselende en betoverende landschappen van de Champagne-Ardenne te ontdekken.

Routes om te ontdekken

De Fédération française de Cyclotourisme en de Champagne, de Marne bieden u een selectie van bijna 40 routes om het allerbeste van de Champagne te ontdekken.

DE ROUTES BEKIJKEN+

 

Een kwaliteitshandvest

Dit handvest dat werd ondertekend door de dienstverleners (accommodatie-aanbieders of verhuurders), de Departementale Comités voor Toerisme en het Regionaal Comité voor Toerisme van Champagne-Ardenne, heeft tot doel om fietstoeristen beter te kunnen ontvangen.

De dienstverleners die zich inzetten voor het keurmerk Champagne op de fiets, dat talrijke criteria omvat, zijn de beste punten van waaruit u de Champagne, de Marne op de fiets kunt ontdekken.

LIJST VAN ONDERNEMINGEN MET EEN KEURMERK +