Om te kunnen voldoen aan de vragen van personen met een handicap, zetten toerismeprofessionals zich in voor de kwaliteit van de ontvangst, de toegankelijkheid en informatie. 

Een nationaal keurmerk

Dit nationaal keurmerk wordt sinds 2001 toegekend voor één of meerdere types van handicap, na evaluatie van de toegankelijkheid van de sites. De beoordeling gebeurt op basis van criteria die betrekking hebben op de architectuur en de voorzieningen maar ook op de kwaliteit van de ontvangst en de diensten. De uitreiking van het keurmerk is definitief na de goedkeuring door de departementale en nationale commissies.

Dankzij de invoering van het keurmerk « Toerisme en Handicap », krijgt deze specifieke groep klanten nu betrouwbare en uitgebreide informatie over de toegankelijkheid van de vakantielocaties voor mensen met motorische, visuele, auditieve en geestelijke problemen.

Het doel hiervan is een toeristisch aanbod te ontwikkelen dat personen met een handicap meer autonomie biedt. Het geeft informatie over de toegankelijkheid van toeristische en recreatieplaatsen en bevordert het creëren van toeristische producten en diensten die voor iedereen open staan.

Dit keurmerk richt zich vooral op verblijfsmogelijkheden, restaurants, bezoekplaatsen en recreatieruimten, wandelroutes, zwemzones en Diensten voor Toerisme.

Sinds 2006 in Champagne-Ardenne

Het Agence de Développement Touristique de la Marne zet zich in voor de bewustwording en betrokkenheid van de toerismeprofessionals voor de integratie van personen met een handicap. Het is het referentiepunt van Toerisme en Handicap in het departement, in samenwerking met de Délégation Régionale au Tourisme.

67 toeristische structuren hebben op dit moment een keurmerk in de streek, waarvan 31 in de Marne.

LISJT VAN ONDERNEMINGEN MET EEN KEURMERK +

 

Toeristiche informatie:

De Diensten voor Toerisme van Reims en Épernay, met keurmerk Toerisme en Handicap (4 handicaps) verwelkomen u en zullen uw specifieke vragen kunnen beantwoorden.