Het parfum van de Champagnewijn zou niets zijn zonder de jarenlange rijping in de kelders in de krijtrotsen. Met zijn 18 km kelders die u kunt bezoeken met een treintje, geeft het Huis Mercier het voorbeeld. Op de route kunt u ook een groot wijnvat met een inhoud van 200.000 flessen zien, gefabriceerd ter gelegenheid van de wereldtentoontstelling van 1889. Een heel menu lang kan u de onverwachte smaken van de Champagnestreek proeven, waaronder de escargots en de truffels van de Champagne.

Overnachting

Hôtel Castel Jeanson, 3 ster, Aÿ Champagne
Het Hôtel Castel Jeanson verwelkomt u in zijn 19e eeuws herenhuis omgeven door rode baksteen met zijn prachtige glazen dak en zijn Art Nouveau glas-in-lood ramen die zijn te zien vanaf het grote binnenzwembad.

Hôtel Auberge des Moissons, 3 ster, Matougues
Midden op het platteland van de Champagnestreek is dit etablissement met familiesfeer gevestigd in een voormalige boerderij, waar u kunt genieten van ruime comfortabele kamers en een kwaliteitsrestaurant. Buitenzwembad, jacuzzi en truffelkelder : het is er allemaal voor u.

Activities

U ontdekt de geheimen van de ontwikkeling van de Champagne met het treintje dat door de kelders van het Champagnehuis Mercier in Epernay rijdt. U kunt ook langs de Avenue de Champagne slenteren en vervolgens delen in de passie van een zelfstandige wijnboer in Aÿ.
Overnachting in hotel Castel Jeanson.
U maakt kennis met een slakkenboerderij waar u een degustatie met een fluit Champagne krijgt aangeboden. Ontdek Châlons-en-Champagne aan boord van een boot tijdens een becommentarieerde rondleiding. Tot slot wordt u ingewijd in de truffelteelt tijdens een bezoek aan de truffelkelders bij het Auberge des Moissons.
Overnachting in het Auberge des Moissons.

Tarieven : 172 €

km

Laatste update : 10-01-2020

U zult ook houden van ...

1

REIMS

0810 008 361

2 days / 1 night
Balade-a-Velo---Hautvillers-E

2

HAUTVILLERS

03 26 57 06 35

Hostellerie-la-Briqueterie---Vinay-Hostellerie-la-Briqueterie1
2 days / 1 night