In het koninkrijk van het erfgoed

Het stenen kantwerk van de kathedraal in de rode gloed van de ondergaande zon is een zicht dat de inwoners van Reims graag met hun gasten delen. De glimlachende engel verwelkomt u en nodigt u uit om majestueus binnen te treden in dit monument. Vlak naast de kathedraal bevindt zich het Paleis van Tau met zijn indrukwekkende banketsaal. De koningsweg leidt naar de Saint-Remi basiliek, die met zijn romaanse soberheid oproept tot muziek en religieuze liederen. Ook aardse plezieren staan op het programma in het Domein Les Crayères, met de specialiteit "Diamant noir" (truffels), die wordt geserveerd in een ultra-chic decor.

Overnachting

Domaine Les Crayères, 5 sterren, Relais & Châteaux
Dit mythische etablissement in het hart van de stad Reims, discreet genesteld in een weelderig groen park van zeven hectare, biedt u kamers die zijn ingericht met veel oog voor detail, typisch voor de zuivere klassieke Franse stijl. Twee restaurants waarvan een gastronomisch, 2 sterrent- in de Michelingids, heten u welkom.

Activities

Bezoek de kathedraal van Reims, de plaats waar de Franse Koningen gekroond werden. Ontdek het Paleis van Tau, de plaats waar de koningen verbleven voor hun kroning, en de Saint-Remi basiliek die de relikwieën herbergt van de bisschop Saint-Remi die Clovis, koning der Franken, doopte. Deze drie monumenten staan op de lijst van het werelderfgoed van de UNESCO.

Tarieven : 253 €

km

Laatste update : 02-12-2019