EEN REVOLUTIONAIRE DAG

SAINTE-MENEHOULD

Tel. : 03 26 92 05 10
radabasta.adc@gmail.com

In de streek Argonne, die verspreid ligt over 3 departementen (Ardennes, Marne en Meuse), bevinden zich talrijke architecturale bezienswaardigheden. Dit gebied heeft ook een strategische ligging en een rijke geschiedenis vol conflicten uit het verleden...

Activities

We spreken om 10.00 uur af bij het Museum voor Kunst en Geschiedenis: het startpunt voor een wandeling met gids door Sainte-Ménehould, een karaktervol stadje waar Dom Pérignon, de uitvinder van de champagne, in 1639 geboren werd.

Ontdek een uitzonderlijk architecturaal complex met het Museum voor Kunst en Geschiedenis, het 18e-eeuwse stadhuis en de oude woonhuizen. Volg vervolgens de boomrijke paden naar de Heuvel van het Kasteel met de 13e-eeuwse gotische kerk waar u een prachtig panoramisch uitzicht hebt over de stad.

Lunch in een restaurant in de stad

‘s Middags vertrekken we naar Valmy, de bakermat van de Franse Republiek. Verder is er een bezoek zonder gids aan het historisch centrum Valmy 1792 waar u, dankzij de beeld- en geluidtechnieken, de belangrijkste momenten van de Franse revolutie kunt herbeleven. U kunt er ook een zeldzaam artilleriestuk bewonderen: het Gribeauval-kanon. U beleeft de hele veldslag dankzij een reliëfmaquette waar deze zich opnieuw afspeelt.
Na het bezoek aan het historisch centrum Valmy 1792 wandelt u vanzelfsprekend naar de plek waar de veldslag plaatsvond: aan de voet van de molen.

Aan het einde van de dag keren we terug naar Sainte-Ménehould, waar u vrijblijvend met een waterfiets één uur kunt varen om andere landschappen en kleuren van de stad te ontdekken. (Van mei t/m september.)

Tarieven : €

De prijs omvat

Prijs per persoon
Wandeling met gids door Sainte-Ménehould
Lunch in een restaurant in de stad op basis van het dagmenu: voor-, hoofd- en nagerecht - Drank niet inbegrepen
Een bezoek aan het historisch centrum Valmy 1792

De prijs omvat niet

Vervoer, dranken, persoonlijke uitgaven en vrijblijvende activiteiten.

km

Laatste update : 19-06-2020