VERPOZING IN DE CHAMPAGNE

The town of Aÿ-Champagne lies right in the heart of the Champagne wine-growing area, the historic hillsides of which are listed as a UNESCO World Heritage site.

This town has natural heritage, with its wine-growing land, but also cultural and industrial: a Gothic church, imposing private mansions, famous champagne houses (Ayala, Bollinger, Deutz...), Champagne architecture and alleyways which are nice to stroll through…

Aÿ is also the birthplace of a master glass-blower and jeweller: René Lalique.
The Tourist Office gives you the opportunity to set off to explore this rather unassuming town, the wine of which was highly appreciated by King Henry IV.

Overnachting

AUBERGE DES MOISSONS 3* - MATOUGUES

Dit etablissement in een oude boerderij tussen Epernay en Châlons-en-Champagne, in het hart van het platteland van de Champagne, biedt ruime en comfortabele kamers en een kwaliteitsvol restaurant (maîtres restaurateurs). Buitenzwembad en jacuzzi.

Activities

Ontdek de geheimen van de champagneproductie terwijl u door de in de krijtrotsen uitgehakte galerijen loopt in de Champagne van Castellane tot Epernay. Flaneer langs de Avenue de Champagne.

Zoek het hogerop en ontdek Epernay en zijn wijngaarden in de omgeving vanuit een kabelballon die u op 150 meter hoogte brengt (niet inbegrepen - reservering bij het office de tourisme van Epernay)

Profiteer van de rust van het platteland voor u Châlons-en-Champagne gaat verkennen, met de stroom meevarend, aan boord van een bootje voor een becommentarieerd bezoek aan het stadscentrum.

Tarieven : €

De prijs omvat

- Een overnachting in een tweepersoonskamer met ontbijt
- Een rondleiding met gids in de kelders van Champagne De Castellane met een degustatie in Epernay
- Becommentarieerde rondvaart door Châlons-en-Champagne

De prijs omvat niet

- Vervoer
- Maaltijden en dranken
- Kabelballon
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Toeslag voor een eenpersoonskamer
- Toeristenbelasting

km

Laatste update : 29-06-2020

U zult ook houden van ...