Ontdek ons op de sociale netwerken

5 GOEDE REDENEN OM NAAR DE CHAMPAGNE TE KOMEN

#WIJNGAARD #UNESCO #NATUUR #GESCHIEDENIS #ERFGOED

DE CHAMPAGNE EN ZIJN VELE GEZICHTEN BIEDEN U VOLOP GELEGENHEID UNIEKE MOMENTEN TE BELEVEN!

Met uw gezin, vrienden of uw lief vindt u altijd wel een formule die bij u past: een bruisend, idyllisch of verkwikkend verblijf... de inspiratiebronnen zijn hier onuitputtelijk!

Fines bulles de champagne

EEN ZEER BIJZONDER WIJNGEBIED

DE CHAMPAGNESTREEK DANKT ZIJN NAAM AAN ZIJN UNIEKE, ONOVERTROFFEN WIJN DIE OVERAL TER WERELD GEASSOCIEERD WORDT MET FEESTELIJKE GELEGENHEDEN!

Wijn proeven is in de eerste plaats een menselijke ontmoeting en om die reden ontvangen oenologen en wijnboeren uit de Champagne u in hun kelders of in hun wijngaarden, om u in te wijden in hun geheimen... De Toeristische Champagneroute biedt de bezoekers ca. 400 kilometer aan met pijlen aangegeven routes om alles te weten te komen over deze complexe kunst verschillende druivensoorten en wijnjaren met elkaar te combineren tot een oneindige variëteit aan smaken! De Champagne is ook de grootste wijnstreek met het keurmerk "Vignobles & Découvertes" van Frankrijk, met 8 gebieden en meer dan 30.000 hectare, en ook hier geldt de garantie van een uitstekende ontvangst, met meer dan 500 activiteiten op het gebied van wijntoerisme!

De vermaarde Champagnehuizen van Reims en de beroemde "Avenue de Champagne" in Epernay zijn eveneens een bezoek waard. Stelt u zich eens voor: onder uw voeten zijn honderden kilometers aan kelders uitgegraven in het krijtsteen, met daarin miljoenen flessen...

Meer informatie

EEN GASTRONOMIE TUSSEN TRADITIE EN LEKKER ETEN

Houdt u van gewoon lekker eten of zoekt u iets meer verfijning? Alles is mogelijk tijdens een smakelijke pauze in de Champagne! Ontdek de restaurants met Michelinsterren en de andere eetgelegenheden waar u zich te goed kunt doen aan met liefde en creativiteit bereide streekproducten.

Charlotte aux biscuits roses de Reims

Roze koekjes en croquignoles, linzen en slakken uit de Champagne… de Marne haalt alles uit de kast om uw smaakpapillen te strelen!

Meer informatie

Pied de cochon - Argonne

Kool, wild en granen vormen de traditionele ingrediënten van de streekkeuken. Maar de Marne biedt ook champagne linzen, kleiner dan de gewone, en licht roze gekleurd, de Reims ham, op smaak gebracht met champagne, in een vorm gegoten en met paneermeel bedekt, en de varkenspoot uit "Sainte-Menou" die lang gestoofd is en daarna met paneermeel bedekt wordt.

Enkele kaasjes maken het aanbod compleet, met name heerlijke boeren geitenkaasjes…

Cathédrale de Reims

DE LOCATIES VAN DE UNESCO...

De Marne telt 3 locaties die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staan: het ensemble Kathedraal Notre-Dame, Palais du Tau, Basiliek en museum Saint Remi in Reims, de Route van Santiago de Compostella met de etappes van de Kapittelkerk en het Musée du Cloître Notre-Dame en Vaux in Châlons-en-Champagne en de Basiliek Notre-Dame de l'Epine.

Door de inschrijving van de Heuvels, Huizen en Kelders van de Champagne in 2015 kreeg de identiteit van de Champagne internationale bekendheid, met nadruk op de wijnheuvels (de oudste van het wijngebied), de door de Champagnehuizen gebouwde panden en de ontelbare, in het krijtsteen uitgegraven kelders waar deze zo kostbare nectar bewaard wordt...

Meer informatie

Jardin botanique de la Presle

HET MEEST BLOEMRIJKE DEPARTEMENT VAN FRANKRIJK

Met 176 gemeentes met een keurmerk met 1 tot 4 bloemen, is de Marne het meest bloemrijke departement van Frankrijk! Met 11 gemeentes met 4 bloemen op nationaal niveau is het departement dan ook een ware must voor alle liefhebbers van bloemen en tuinen.

Hier maken de bloemen deel uit van de levenskunst en zij laten zich schaamteloos door iedereen bewonderen. Om dit fleurige erfgoed te ontdekken, kunt u de "Balade fleurie” volgen, die ieder een thema hebben en u door dorpen en steden leiden, op zoek naar prachtige schatten...

Uw ogen en al uw zintuigen komen aan hun trekken in de tuinen, geniet dan ook van enkele zeldzame momenten in de parken en tuinen van de Marne, waar de enthousiaste eigenaren graag hun stukje natuur, en wellicht ook een paar van hun geheimen met u delen!

Meer informatie

EEN RIJK EN GEVARIEERD NATUURLIJK ERFGOED...

Liefhebbers van weidse landschappen, curiosa en sport komen in de Champagne volledig aan hun trekken!

Van het Lac du Der, een van de grootste stuwmeren van Europa en uitzonderlijk vogelreservaat, tot de dwergbeuken van Verzy, een ware rariteit uit de natuur, is er genoeg om u versteld te doen staan.

De Champagne telt verder meer dan 2.000 km aan bebakende wandelpaden. Deze leiden u langs de wijngaarden of de sporen die de Eerste Wereldoorlog heeft achtergelaten in het hart van de diepe bossen van Argonne... En als u van fietsen houdt, zijn er talrijke fietspaden en circuits die op u wachten!

INZOOMEN OP DE LOCATIES VAN DE UNESCO

Ontdek de rijkdommen van onschatbare waarde tijdens een bezoek aan de locaties van de Werelderfgoedlijst van de UNESCO!