DE CHAMPAGNE per FIETS

Meer dan 450 km groene wegen wachten op u. Ze doorkruisen de regio en vermijden de gevaren van grote verkeersassen. Geschikt voor uitstappen met familie of vrienden, van een halve of hele dag waarbij u het plaatselijke erfgoed en de weelderige natuur kunt ontdekken!

FIETSLIEFHEBBERS, WAT DENKT U VAN EEN GROENE EXCURSIE DOOR DE CHAMPAGNE STREEK?

De Champagne en de Marne zijn bekend om hun wijngaarden en opmerkelijk erfgoed, maar zijn eveneens per fiets te verkennen! 

U kunt als volgende uitstappen aanstippen: tochten door dichte bossen of langs wijngaardroutes, routes tussen vlaktes en heuvels  om per fiets te genieten met familie of vrienden...

U kunt uw volgende tocht of weekend met de fiets op hiervoor geschikte pistes, groene wegen of andere fietsroutes plannen... Ontdek deze unieke keuze aan meer dan 2000 km beveiligde routes en geniet volop van de landschappen die zich voor u ontrollen!

Forêt d'Argonne

FIETSROUTES IN DE ARGONNE

Sortie vélo Châlons-en-Champagne

FIETSROUTES ROND CHÂLONS

Mail des religieuses Sézanne

FIETSROUTES ROND SÉZANNE

Balade à vélo

FIETSROUTES ROND EPERNAY

Lac du Der

FIETSROUTES ROND HET LAC DU DER

Balade à vélo - Verzenay

FIETSROUTES ROND REIMS

DE FIETSKAART

Met de fietskaart ontdekt u een keuze aan meer dan 50 routes die zowel voor familie-uitstapjes als voor de meer sportieve fietser geschikt zijn!

De kaart zal u begeleiden op al uw uitstappen, voor een groene uitstap per fiets of mountainbike, voor een korte rit of lange tocht langs groene wegen!

Downloaden

 

Filière vélo

KWALITEITSLABELS

De Champagne à Vélo en Ardennes à Vélo stellen u een netwerk voor van 450 km aan groene wegen door de streek waarbij de gevaren van verkeersassen worden vermeden. Dit netwerk is in constante ontwikkeling en is voornamelijk aangelegd op jaagpaden langs de talrijke kanalen en waterlopen van de streek of op oude spoorlijnen.

Verschillende aanbieders in de Champagne hebben zich ertoe verbonden om uw ideale  pleisterplaats te zijn bij uw verkenning per fiets van de Champagne- en de Marnestreek.

Ze kregen het label Champagne à vélo of Accueil Vélo en beide bieden u een kwaliteitsvolle ontvangst en dienstenaanbod afgestemd op de fietstoerist.

 

AFWISSELENDE LANDSCHAPPEN

Er worden talrijke mogelijkheden geboden om de afwisselende en betoverende landschappen van de Champagne-Ardenne te ontdekken: van de meanders van de Maas door de Ardennen, de Vallei van de Marne tussen Champagne en Bourgogne tot de dijken van het Lac du Der en de Lacs de la forêt d’Orient.