DE CHAMPAGNESTREEK OP EEN BIJZONDERE MANIER BEKEKEN

Hoewel de authentieke en waardevolle Champagnestreek in de eerste plaats bezocht wordt om zijn kostbare nectar en prachtige historische erfgoed, weet deze zijn bezoekers ook te verrassen en te bekoren met bijzondere, originele en vermakelijke evenementen, tijdens een weekend of een tochtje!

LAAT U VERRASSEN!

GEOLOGIE & OENOLOGIE

Onder de rijen wijnstokken van het dorp Fleury-la-Rivière ligt "La Cave aux Coquillages” verscholen. Een voormalige tropische zee waarvan alleen nog uitzonderlijk goed bewaard gebleven gefossiliseerde schelpen van meer dan 45 miljoen jaar oud over zijn! De plaatselijke ster? De Campanile Giganteum, een reusachtige zeeslak met een lengte van tussen de 40 en 60 cm.

Lijkt een combinatie van geologie en oenologie u wat? De kelder bevindt zich op het domein van Champagne Legrand-Latour...
Tijdens deze bijzondere rondleiding staan ook wijnproeven en het trainen van uw zintuigen op het programma!

EEN BUITENGEWONE MANIER VAN WIJNPROEVEN

Om indruk te maken en u een unieke ervaring te bieden, heeft Champagne Vincent Gobert een ware troef in handen! Hier, in Romery,  vindt u een klein museum en kunt u champagne proeven in een reusachtige fles, die bovendien een weids uitzicht op de wijngaarden rondom biedt...

Een bouwwerk dat de eigenaar zelf uitgevoerd is, tot groot plezier van zijn bezoekers!

DE OOIEVAARS VAN HAUTEVILLERS

Dit zijn toch wel vrij ongebruikelijke kostgangers in de Champagnestreek... In 1997 schonk de stad Eguisheim het dorpje Hautvillers een koppel ooievaars en sindsdien kan men dankzij een stichting van april tot mei het broeden volgen en de kleintjes in hun nest zien; verder zijn er het hele jaar rondleidingen tijdens welke u alles over dit onderwerp te weten kunt komen! U kunt hier zelfs kennis maken met een zeldzame zwarte ooievaar.

Champagne School - Voirin Jumel

CHAMPAGNE SCHOOL

Een vijftiental lessenaars, een schoolbord... Het lijkt wel of we hier in de banken van een dorpsschool uit de jaren ‘30 terecht gekomen zijn!

Toch is het programma van de Champagne School van Champagne Voirin-Jumel niet helemaal hetzelfde... Rekenen en taal maken hier plaats voor lessen in wijn telen, champagne produceren en wijn proeven. 

Opgelet, een schriftelijke overhoring aan het einde van de les en een muts met ezelsoren voor de leerlingen die niet opgelet hebben...

Cigognes Hautvillers
Libre Maquis - Belval sous Chatillon

ZIN IN SPANNING EN SENSATIE?

Kom naar de Champagnestreek en maak kennis met verschillende roofvogels die vrij langs u heen vliegen...

In kleine groepjes of in een koppel maken de vogels adembenemende figuren in de lucht.

Na kennis gemaakt te hebben, zouden zij wel eens op uw gehandschoende onderarm kunnen landen.

Meer informatie

SELECTIE VAN UITSTAPJES

En om uw ontdekkingstocht compleet te maken, volgt hieronder een selectie van enkele unieke accommodaties!