Ontdek ons op de sociale netwerken

De fietsroute door de Marnevallei

Focus op de V 52 groene weg, langs het zijkanaal van de Marn

De fietsroute van 45 km slingert zich door de wijngaarden van de Champagne, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, en ontdekt de rijkdommen van de Marnevallei en het Regionale Natuurpark van de Montagne de Reims.

Doorkruist door UNESCO-landschappen, grenzend aan het Regionale Natuurpark van de Montagne de Reims, biedt de groene route V 52 langs het zijkanaal van de Marne een landschap dat vakkundig is bewerkt door de hand van de mens, die de percelen en de hellingen vorm heeft gegeven. Fietsen door deze unieke wereld is de beste manier om kennis te maken met het erfgoed, de natuur en de mensen.

Aarzel niet om langs deze route de troeven van de naburige gemeenten te ontdekken, of te pauzeren op een van de vele picknickplaatsen.

De Marne Valley Cycle Route ligt op de nationale route n°52 van Parijs naar Straatsburg.

Het park langs het water

 

Ga op ontdekkingstocht in de Marnevallei en volg de ontdekkingsroute van de fietsroute tussen Tours-sur-Marne en Reuil!
  • Er zijn 28 kilometers om te voet, met de fiets of in een kinderwagen te ontdekken!
  • Er zijn 31 informatiebalies langs de route, waar leuke en leerzame informatie over verschillende thema's wordt gegeven.
  • Dit pad is een vrije route, afhankelijk van wat je wilt doen. Een vertrekpunt is mogelijk bij elke gemeente op de route.

Zie de route

ACTIVITEITEN OM ONDERWEG TE ONTDEKKEN

Deze gids, die is samengesteld in samenwerking met de VVV-kantoren van Châlons-en-Champagne, Epernay, Hautvillers en Paysages de la Champagne, laat u kennismaken met alle toeristische activiteiten langs deze toeristische fietsroute.

Wijntoerisme, culturele of vrijetijdsactiviteiten, ambachten, plaatselijke diensten... Alle goede adressen die u voor uw reis nodig heeft, wachten op u!

ONTDEK

DE FIETSKAART

Ontdek met de fietskaart onze selectie van bijna 50 routes die zowel geschikt zijn voor vrijetijdsbesteding met het gezin als voor sportievelingen!

Voor een groene ontsnapping, met de fiets of mountainbike, voor een korte lus of een lang circuit langs de Greenway, de fietskaart zal uw metgezel zijn voor al uw ritten!

DOWNLOAD 

A VOIR EN CHEMIN

Ontdek tijdens uw reis de rijkdom van het erfgoed dat u omringt!