Ontdek ons op de sociale netwerken

De loges

DE “LOGES”, DIE DE WIJNGAARD EEN KARAKTERISTIEK GEZICHT GEVEN

LOGES, WIJNHUTJES OF "CADOLES"...

Deze bescheiden huisjes, die vanaf de 16e eeuw gebouwd werden, bestonden uit een enkel vertrek en werden vaak door de wijnboeren gebruikt om te schuilen, te eten en uit te rusten...

Deze getuigen van de wijnteelt van vroeger zijn onlosmakelijk verbonden met de identiteit van de streek en zijn geschiedenis en dragen bij aan de identiteit van het wijnlandschap in de Champagne.

Cabane de vigne

VINDINGRIJKHEID

Er is nu een circuit uitgestippeld om deze ‘loges” van een nieuwe generatie te ontdekken die voornamelijk uit kringloopmateriaal opgebouwd zijn.

Zij bieden dus niet alleen een schuil- en ontmoetingsplaats tijdens de wijnpluk, maar vormen voortaan ook een gezellige plek voor wandelaars om even te pauzeren.

Zij liggen tegen de heuvels en hebben schommels, vormen een immens grote picknicktafel of zelfs een groot openlucht bed... Zij bieden allemaal een weids uitzicht over de wijngaarden en nodigen uit tot ontdekkingstochten!

Cabane de vigne - Vignoble Champagne

EEN NIEUW LEVEN

Deze huisjes uit het verleden van het wijnlandschap en die in onbruik geraakt waren, hebben een nieuwe impuls gekregen in de Champagne dankzij de eerste editie van de zomeruniversiteit “Architectuur en Champagne".

Vierendertig architecten in opleiding uit Frankrijk en het buitenland kregen als opdracht om, verdeeld over de hele wijnstreek, 8 loges “nieuwe stijl” te ontwerpen.

 

Cabane de vigne - Chouilly
Loge fenêtre - Champagne Trepo Leriguier - Vanault le Chatel

Loge en bed, loge en tafel, loge en venster, loge en schommel, loge en totem... de ontwerpers waren zeer creatief en zullen ons blijven verrassen met nieuwe edities die gepland staan, tot groot genoegen van de liefhebbers van mooie wandelingen en wijntoerisme!

U kunt deze 8 loges bezoeken in Cumières, Verzenay, Tours-sur-Marne, Vanault-le-Châtel, Changy, Urville (10) en les Riceys (10).

U kunt het circuit ook ontdekken door de gratis applicatie IDVizit te downloaden op de App Store of Google Play.

Meer informatie

DE LOGES VAN MORGEN CREËEREN

De tweede editie van de Zomeruniversiteit "Architectuur en Champagne" vond plaats in 2018 en studenten uit de hele wereld bogen zich over het ontwerp van 6 nieuwe loges, die voortaan ook te bewonderen zijn in het wijnlandschap van de Champagne!

Ontdek in Moussy, Bouzy, Cumières, Champillon, Trépail en Le Breuil het werk van deze architecten in opleiding, die dit embleem van de champagnewijngaard een nieuw gezicht hebben weten te geven en hier een voor iedereen toegankelijke leefruimte van hebben gemaakt!

Die winzerhäuschen entdecken

Vom 12. bis 14. Juli 2019 findet eine dritte Edition statt: Die Studenten haben nur 12 Tage Zeit, um umweltgerechte Winzerhäuschen zu bauen. Eine echte Herausforderung!

SELECTIE VAN UITSTAPJES

Descubre una selección de escapadas naturales por las viñas.

Hier vindt u een selectie van natuuruitstapjes in de wijngaarden