Tochten in de Champagne

Trekkers of wandelliefhebbers: Er wachten u 2000 kilometer
van gemarkeerde routes en meer dan 100 wandelroutes!

DE MARNE ONTHULT ZICH VOLGENS UW WENSEN VOOR RUSTIGE OF STEVIGE ONTDEKKINGSTOCHTEN...

Ontdek onze themaroutes met informatiepanelen die de ontdekkingstocht illustreren: anekdotes, verhalen, wetenschappelijke info langs de hele route vertellen u meer over het landschap!

  • De wijnroutes nodigen uit tot de ontdekking van de productie van de Champagne, de teelttechniek en het snoeien, het belang van de grond, de typische habitat.
  • Op de natuurroutes komt u meer te weten over de fauna, flora en botanica maar ook over de ondergrond. Het kunnen ludieke routes zijn met anekdotes en spelletjes.
  • De patrimoniumroutes leren ons meer over leefomgeving, beroemde persoonlijkheden en de architectuur van monumenten.
  • De Herdenkingsroutes richten zich op de geschiedenis van de Grote Oorlog of van de dorpen.
  • Het Circuit des Faux de Verzy, die het label Toerisme en Handicap kreeg, maakt het bezoek aan het nationale reservaat voor iedereen mogelijk, ook voor mensen met een handicap.
Randonnée en Argonne

WANDELROUTES IN DE ARGONNE

Randonnée en Champagne

WANDELROUTES IN CHÂLONS-EN-CHAMPAGNE

Randonnée Lac du Der

WANDELROUTES ROND DE DER

Randonnée vignoble de Champagne

WANDELROUTES ROND EPERNAY

Randonnée en Champagne - Cris Event

WANDELROUTES ROND REIMS

Randonnée en Champagne

WANDELROUTES IN ROND SÉZANNE

Randonnée dans la Marne

WANDELROUTES IN HET REGIONALE NATUURPARK

Randonnée Lac du Der

WANDELROUTES LANGS GROENE WEGEN

Wandelkaart

Ontdek met deze wandelkaart onze keuze van bijna 50 routes die zich zowel richten op familie-uitstappen als op tochten voor sportievelingen!

Deze kaart werd uitgegeven door het Agence de développement touristique de la Marne in samenwerking met het Comité départemental de la randonnée pédestre en biedt u een keuze aan onderhouden en gemarkeerde routes.

De kaart zal u begeleiden op al uw uitstappen, voor een tocht door het groen, een korte of lange route!

Downloaden

DE WANDELPADEN VAN DE GRANDE RANDONNÉE VAN DE MARNE GR®

De GR 14 doorkruist het departement van de Marne van west naar oost, loopt door het nationale park van La Montagne de Reims en door de wijngaarden van de Champagne. Hij buigt vervolgens af naar het noorden om in de Ardennen uit te komen.

De GR 654, is de weg naar Santiago de Compostella en is Unesco Werelderfgoed. Hij loopt langs Reims, Châlons-en-Champagne, Vitry-le-François en vervolgens naar Troyes langs het Lac du Der.

De GR 145, ook wel de Via Francigena genaamd, is een historische, middeleeuwse reisweg waarlangs pelgrims vanuit Canterbury over Reims naar Rome trokken.

De GR 142 verbindt de Molen van Verzenay in de Marne met Guise in de Aisne. Hij loopt via de noordelijke helling van de Montagne de Reims en volgt de vallei van de Ardre tot Fismes.

De GR 14B een alternatief voor de GR 14, slingert dwars over de westelijke flank van het prachtige massief van de Argonne.

DE MARNE, WANDELLAND

U kunt kiezen uit tal van routes om met uw wandelschoenen over de kalkstenen paden of bospaden te trekken of om simpelweg te kuieren door de Champagnestreek!

Waterlopen met weelderig groene oevers, uitgestrekte bossen, een zacht glooiend landschap van gewassen en wijngaarden, talrijke karaktervolle dorpen. Dit is het beeld dat de Marne u biedt...