MAAK UW TOCHTEN EXTRA INTERESSANT DANKZIJ EEN GREETER!

ONTDEK DE CHAMPAGNE, DE MARNE OP EEN LUDIEKE EN LEUKE MANIER TIJDENS EEN TOCHTJE MET EEN INWONER!

39 greeters staan voor u klaar: deze praatgrage en enthousiaste “Greeters en Champagne” begeleiden u tijdens uw ontdekkingstocht langs de plaatselijke rijkdommen. Zij stellen u voor de Champagne, de Marne in een ander daglicht te bezien, tijdens een gedeeld moment van gezelligheid en uitwisselingen.

Tijdens een wandeling door de wijngaarden, een stadswandeling of een ontdekkingstocht door dorpjes kunt u zo de Marne eens op een andere manier ontdekken!

Sortie greeters à Reims - D. Savreux

Dit uit New-York overgevlogen concept van “greeters” leidde in de Marne tot de vereniging “Greeters en Champagne”, waarvan de ledenvrijwilligers zijn die dol zijn op hun departement. Iedere greeter stelt de bezoekers voor om de Champagne op “zijn” manier te ontdekken, door hen te ontvangen alsof deze zijn vrienden zijn.

Sortie greeters à Epernay - P. Pecriaux

De “greeters en Champagne” zijn geen professionele gidsen, maar ontvangen de bezoekers als vrienden tijdens een wandeling, om hun stad of dorp “buiten de gebaande paden” te tonen. 

Om het authentieke aspect van deze ontmoetingen, die gezelligheid en uitwisseling als basis hebben, te bewaren, tellen de groepjes maximaal zes personen.

Op die manier is iedere wandeling uniek: deze hangt af van de persoonlijkheid van de bezoekers, van de greeter die hen begeleidt en van de affiniteit tussen beiden.

Sortie greeters à Orbais. B. Lendrieux

LES GREETERS, LETTERLIJK “IEMAND DIE GASTEN ONTHAALT”, ZIJN INWONERS DIE DOL ZIJN OP HUN STREEK

Deze vrijwilligers willen toeristen hun streek laten ontdekken, door hun favoriete plekjes te laten zien en persoonlijke anekdotes te vertellen tijdens een gezellige, gratis wandeling...

Om het departement te promoten en van zijn beste kant te laten zien, hebben het Agence de Développement Touristique en de VVV’s van de Marne een netwerk van greeters opgezet: het achterliggende idee is dat de inwoners de beste ambassadeurs zijn om deze plekken, waar zij elke dag leven, te presenteren!